Yavuzeli Sürücü Kursları – Yavuzeli Ehliyet Kursları

Yavuzeli Sürücü Kursları – Yavuzeli Ehliyet Kursları

Gaziantep’e bağlı 9 ilçeden biri olan Yavuzeli, merkeze yaklaşık olarak 38 kilometre mesafede bulunuyor. İlçeye gidebilmek şehir merkezinden oldukça kolaydır. Gaziantep’e geldiğinizde buradaki toplu taşıma araçlarına binerek ilçeye ulaşmanız mümkün. Yavuzeli ilçesinin ne zaman kurulduğu et olarak bilinmemekle birlikte ilk ismi Cingife’dir.

Bilinen rivayetlere göre ilçe, Ceneviz şehri olarak kurulmuş ve ismini de oradan almıştır. Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferine çıkarken buraya uğramış olduğu da yine bilinenler arasında bulunuyor. Bu ilçede bir gecelik konaklama sonrasında halkın kendisine göstermiş olduğu ilgiden sonra Yavuz’un hoşuna gider ve ilçeye bu isim verilmiştir. 

Gaziantep kültürüyle önemli şehirlerimiz arasında yer alırken şehre geldiğinizde gezmeniz gereken ilçeler arasında Yavuzeli’de bulunuyor. İlçede bilinen belli başlı gezilecek yerler ise şu şekildedir:

Yavuzeli Ehliyet Kursu- Yavuzeli Sürücü Kursu

Tarihin çok eski dönemlerini bize açık bir şekilde ifade eden mezarlıklar oldukça önemlidir. Dolmen mezarları da Yavuzeli hakkındaki bilgileri günümüze kadar taşıyor. Dolmen mezarları iki farklı köyde bulunuyor ve bu mezarlar halk arasında dikili taş olarak geçiyor.

İlçeye bağlı olan Dölük Köyü’ndeki antik şehir ise birçok medeniyeti etrafında toplamış. Buradaki kazılar neticesinde birçok tarihi kalıntılara ulaşılmış ve ilçenin tarihi hakkında da bilgiler vermiştir.  Eğer yolunuz düşerse bu antik kenti mutlaka görmeniz gerekir.

İlçenin önemli yerlerinden birisi de Rumkale olmuştur. Merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan bu kale dik bir kayanın üzerinde bulunuyor. Kaya oyularak kale haline getirilmiş ve bugün ihtişamlı görüntüsünü sergiliyor. Kalenin içinde sekiz metre genişliğinde ve 75 metre derinliğinde su ihtiyacının karşılandığı bir kuyu var. Kalenin Asurlular döneminde inşa edildiğini bunun içinde Hristiyanlar açısından oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Yine bilinen bir rivayete göre Hz. İsa’nın havarilerinden olan Aziz Phılpus burada yaşamıştır.

Yavuzeli Özel Direksiyon Kursu

Yavuzeli ilçesinde görülmesi gereken yerlerden birisi de Şair Aziz Nerses Kilisesi’dir. 1173 yılında inşa edilmiş olan kilise, Müslümanların ilçeyi ele geçirmesinden sonra cami olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Yavuzeli, dini inançlar açısından da oldukça önemlidir. Barşavma Manastırı ilçede bulunan yapılardan biri olarak biliniyor. Yakubi Azizi Barşavma tarafından 13’üncü yüzyılda yapılmış olan bu manastırın büyük bir bölümü günümüzde yıkılmıştır.

Gaziantep’e yolunuz düştüğünde mutlaka bu ilçeyi de yakından gezmeniz gerekiyor. Farklı medeniyetlerin bir arada bulunduğu ilçe doğal güzellikleri bakımından da oldukça önemli bir konumdadır. İlçeyi gezmek için kısa bir sürenizi ayırmanız yeterli.  Örneğin bir hafta sonunu değerlendirmek istediğinizde Yavuzeli’ne giderek güzel vakit geçirmeniz mümkündür.

Yavuzeli Sürücü Kursu Fiyatları – Yavuzeli Ehliyet Kursu Fiyatları

İlçede ehliyet almak isteyen kişilerin sürücü kurslarıyla iletişime geçerek fiyat almaları faydalı olacaktır.

Yavuzeli sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.gaziantepsurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.